Friday, 30 December 2011

Posted by Iman

2011 makin penghujung bermakna makin dkt masanya umi n walid (officially) berpindah ke kg & jauh dgn anak menantu cucu & makin jarang jumpa (banding di bangi). Sesuatu yg pasti & realiti yg mesti ditempuh.

Tp inilah kehidupan....asal berseorgan kemudian berdua, lama kelamaan beramai (anak, menantu, cucu n cicit) & akhirnya kembali berdua.

Tuesday, 27 December 2011

Sunday, 18 December 2011

flashback: 22-10-2011 "Iman's Day"

Kek ni dibeli khas utk iman. Sejak adam ada 'peel' dia laen macam sket, jeles lebih...mungkin dia rasa dah kurng disayangi. So iman diraikan spt 'birthday girl' (walaupon bkn tarikh lahir dia hari tu) supaya dia rasa disayangi mcm dulu2 sblm kelahiran adam. Melilau jugak keliling pekan Taiping nak mencari kedai kek melayu. At last jumpa satu berdepan The Store (tak la btl2 depan, ke kanan sket). Price okla 1/2 kg chocolate moist cake utk RM32. Yang pasti kek tu habis idokle terbazir (quot kata pak amin: bagi makcik ramlah sikit takot xabes)....hehe enjoy the moment!

ala-ala 'birthday iman' yg bkn tarikhnye

Sweet Bakery @ Taiping Town opposite to The Store

video


Saturday, 17 December 2011

Apa cerita rumah kita

Rasa macam lambat sangat masa berjalan. Nak selesaikan satu-satu hal dulu sebelum boleh balik SamaGagah. Hujung tahun ni kemungkinan besar di kampung.

Yup...ada gambar lagi nanti untuk dikongsi.

Monday, 5 December 2011

the moment

patience

retro kampung style

titian itu

this is "bubu" - bamboo fish trap

haruan the snake-head with Iwan

the pingitans

water & fire

fisherman without "fish"

the real nature without photoshop



sama gagah

Mulai tahun hadapan, secara rasminya umi dan walid aku akan berpindah ke kampung. Keduanya sudah pencen dan akan memulakan satu episod baru hidup di KAMPUNG SAMA GAGAH, SELINSING, PERAK. Blog ini didedikasikan kepada keduanya, adik-beradik Yosminar's Clan, saudara-mara, sahabat handai dan semuanya manusia yang ada kisah kampung dan bandarnya.

Blog ini akan mempunyai entry sebenar (tanpa fiksyen). Setiap kisah yang terpapar ialah kisah yang berlaku sepanjang kami sekeluarga BALIK KAMPUNG.